Pohanková pomazánka

Ingredience

50 g pohanky Menu Gold

250 g tvarohu                                               

1 stroužek česneku                                          

2 uvařená vejce                                                 

25 g smetany                       

sůl                                               

Postup přípravy receptu:

Pohanku uvaříme podle návodu na obalu. Necháme vychladnout a rozmixujeme společně s uvařenými a vychlazenými vejci. Přidáme tvaroh, smetanu, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme podle chuti. Společně rozmixujeme dohladka.

Doporučujeme použít tvaroh balený v alobalu.

 

Cizrnové placičky s drcenými rajčaty a špagetami

1 porce 200 g z toho 100 g placičky - celkem 4 porce

Ingredience:

160 g cizrny Menu gold

2 vejce

70 g olivového oleje

40 g strouhanky

40 g sýru eidam

400 g drcených rajčat

40 g rajského protlaku

10 g zeleninového vývaru

sůl, pepř mletý, česnek, provensálské koření

Postup přípravy receptu:

Cizrnu namočíme přes noc. Propláchneme, v nové vodě uvaříme do měkka a necháme vychladit. Cizrnu rozmixujeme a smícháme s vejci, strouhankou, sýrem, česnekem, olejem, solí a kořením. Vytvoříme celkem 16 placiček. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme protlak, přidáme drcené rajčata, provensálské koření, sůl, cukr, zeleninový vývar, provaříme a dochutíme. Cizrnové placičky podáváme se špagetami, přelité rajčatovou směsí.

 

Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

10 porcí,1 porce 250 g - 50 g smetany, 45 g povidla, 155 g lívance

Ingredience:

120 g pohanky Menu gold

100 g oleje

140 g dušených jablek

120 g hladké mouky 

2 vejce

200 g smetany 33%

1/2 prášku do pečiva

200 g povidel

1 vanilkový cukr

sůl, skořicový cukr, rum

Postup přípravy receptu:

Uvařenou a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Do vychladlé pohanky, přidáme 1/3 smetany skořicový cukr, vejce, sůl, skořicový cukr, na drobno nasekané dušené jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva vše zamícháme a smažíme v lívanečníku. Hotové potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme šlehačkou.

 

Paprikový lusk plněný pilafem s tomatovou omáčkou

1 porce 320 g - celkem 4 porce

Ingredience:

50 g slunečnicového oleje

100 g cibule

160 g pilafu Menu gold

4 papriky 

2 vejce

50 g sýru eidam

280 g drcených rajčat

50 g cukru

pepř mletý, sůl, zeleninový vývar 

Postup přípravy receptu:

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a vmícháme do uvařeného pilafu. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Směsí naplníme papriky, které dáme na plech, zalijeme omáčkou.

 

Zapečený pilaf s rybou

1 porce 250 g z toho - celkem 4 porce

Ingredience:

200 g pilafu Menu gold

30 g slunečnicového oleje

400 ml vody

200 ml smetany 

480 g rybího filé

80 g sýru eidam

30 g hladké mouky

30 g cibule

sůl, rybí koření

Postup přípravy receptu:

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, olej, smetanu a vsypeme pilaf. Vaříme 10 minut a necháme dojít. Vychladlou směs smícháme s nastrouhaným sýrem. Vložíme na plech a poklademe rybím filé okořeněným kořením na ryby. Zapékáme, dokud není filé upečené. Podáváme s čerstvou zeleninou.

 

Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem

1 porce 190 g z toho 140 g medailonky, 4 porce

Ingredience:

200 g cizrny Menu gold

4 stroužky česneku

2 vejce

170 g řepkového oleje

50 g strouhanky

50 g sýru eidam

200 g bílého jogurtu

sůl, pepř mletý, provensálské koření

Postup přípravy receptu:

Cizrnu namočíme přes noc do vlažné vody. Propláchneme a v nové vodě uvaříme do měkka, zchladíme. Cizrnu rozmixujeme a smícháme s vejci, strouhankou, sýrem, utřenými 2 stroužky česneku a olejem, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvoříme celkem 16 placiček a orestujeme je na rozehřátém oleji. Jogurt smícháme s utřenými 2 česneky, přidáme sůl a provensálské bylinky. Cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem a s čerstvou zeleninou.

 

Bulgurová kroketa se sýrem

1 porce 200 g z toho dip 50 g, 4 porce

Ingredience:

100 g bulguru Menu gold

40 g čočky beluga Menu gold

40 g mrkve

40 g řapíkatého celeru

3 vejce 

60 g sýru

100 ml mléka

100 g strouhanky

100 g oleje

200 g zakysané smetany

sůl, zeleninový vývar, italské bylinky, česnek

Postup přípravy receptu:

Bulgur a čočku beluga uvaříme a necháme vychladnout. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vychlazený bulgur a čočku beluga. Zamícháme a osolíme a okořeníme. Podle potřeby přilijeme trochu mléka. Tvarujeme krokety, které obalíme v trojobalu a smažíme. Podáváme přelité dipem ze zakysané smetany, italských bylinek a česneku a se zeleninovou oblohou.

 

Bramborové halušky se zelím a cizrnou

1 porce 380 g, 4 porce

Ingredience:

500 g brambor

cca 150 g hrubé mouky

60 g slunečnicového oleje

130 g cibule

200 g cizrny Menu gold

600 g kysaného zelí

sůl, pepř mletý

Postup přípravy receptu:

Brambory očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Smícháme s moukou a vytvoříme konzistentní směs. Tvoříme halušky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Část si odložíme stranou. Přidáme halušky a cizrnu uvařenou podle návodu na obalu. Vše krátce restujeme, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme kysané zelí a krátce restujeme. Podáváme s osmaženou cibulkou.

 

Kuřecí nudličky zapečené se zeleninou a kuskusem

1 porce 220 g, 4 porce

Ingredience:

400 g kuřecího stehenního řízku

40 g slunečnicového oleje

50 g jarní cibule

50 g sterilované kukuřice

50 g červené papriky kapie

50 g brokolice

150 g kuskusu Menu gold

2 vejce

200 g zakysané smetany

sůl, pepř mletý, drůbeží vývar

Postup přípravy receptu:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji, kde přidáme nakrájenou zeleninu a sterilovanou kukuřici. Krátce společně podusíme, osolíme, opepříme a podlijeme drůbežím vývarem. Přidáme kuskus připravený podle návodu na obalu, smetanu a vejce. Vše zamícháme, dochutíme a zapečeme. Podáváme s lístky salátu.

 

Gratinované bramborové špecle se zeleninou a sýrem

1 porce 240 g, 4 porce

Ingredience:

300 g bramborových špeclí

70 g mrkve

100 g květáku

100 g brokolice

200 ml mléka

2 vejce

70 g sýru eidam

30 g slunečnicového oleje

100 g oleje

200 g zakysané smetany

sůl, zeleninový vývar, muškátový oříšek

Postup přípravy receptu:

Bramborové špecle uvaříme ve slané vodě. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, květák, brokolici, přidáme uvařené špecle, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, zeleninový vývar, vše zamícháme a dáme do zapékací nádoby. Dáme prohřát, pak zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou

© 2020 by LA Food