top of page
Čočka s prosciuttem a mátou
4 porce

Ingredience:
 

320 g čočky Menu Gold

600 ml zeleninového vývaru

4 lžíce extra panenského olivového oleje

1 velká cibule

3 mrkve

2 lžička koriandru

2 stroužky česneku

2 lžíce rajského protlaku

160 g prosciutta

1 lžička třtinového cukru

sůl

pár lístků máty

cocka s matou

Postup:

Čočku propláchneme, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 20 minut tak, aby čočka byla uvařená na skus. Přebytečnou vodu scedíme a necháme si stranou. Ve větším nepřilnavém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli na půlměsíčky, na kostičky prosciutto a ochutíme koriandrem. Za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud není cibule měkká. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek a osolíme podle chuti. Povaříme další cca 2 až 3 minuty, aby mrkev trochu změkla. Přimícháme rajčatový protlak, třtinový cukr a čočku. Přidáme vodu z čočky, příp. i čistou vodu tak, abychom docílili požadované konzistence. Osolíme a přidáme nasekanou mátu. Přivedeme k varu, osolíme a dusíme vše doměkka. Podáváme teplé jako hlavní chod.

bottom of page