Hrachová kaše s cibulkou

1 porce 200 g - celkem 4 porce

Suroviny

300 g zeleného hrachu Menu gold

pepř mletý

majoránka

10 g česneku

10 g soli

70 g slunečnicového oleje

30 g cibule

Postup přípravy receptu:

Hrách namočíme na 12 hodin. Před vařením hrách propláchneme a zalijeme dostatečným množstvím nové vody a vaříme. Po uvaření hrách rozmixujeme a dochutíme kořením a česnekem. Poléváme osmaženou cibulkou a podáváme s vejcem a chlebem.

 

Mexický fazolový hrnec

1 porce 200 g - celkem 4 porce

Suroviny

50 g slunečnicového oleje

70 g cibule

150 g drcených rajčat

50 g rajského protlaku

300 g uvařených barevných fazolí Menu gold

300 g uvařených bílých fazolí Menu gold

100 g sterilované kukuřice

30 g česneku

sůl, pepř

Postup přípravy receptu:

Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, protlak a utřených česnek. Přidáme drcená rajčata, uvařené fazole a kukuřici. Ochutíme, krátce provaříme. Podáváme s chlebem, případně uvařenou loupanou rýži Menu gold

 

Luštěninový salát s tuňákem

1 porce 200 g - celkem 4 porce

Suroviny

100 g uvařených barevných fazolí Menu gold

70 g uvařené bílá fazole Menu gold

70 g uvařené cizrny Menu gold

50 g sterilované kukuřice

20 g čočky beluga Menu gold

50 g pohanky Menu gold

40 g bulguru Menu gold

30 g mrkve

30 g řapíkatého celeru

20 g pórku

40 g papriky kápie

40 g červené cibule

150 g tuňáku

40 g slunečnicového oleje

ocet, sůl, cukr, pepř mletý

Postup přípravy receptu:

Pohanku, bulgur a čočku belugu uvaříme, vychladíme. Do mísy dáme nakrájenou zeleninu, vychlazenou pohanku, bulgur, čočku beluga a uvařené luštěniny a dochutíme. Na závěr přidáme tuňáka. Servírujeme na listovém salátu.

 

Mrkev s čočkou beluga s máslovým řízkem

1 porce 280 g z toho 80 g máslový řízek - celkem 4 porce

Suroviny

400 g vepřové plece

100 g smetany 33%

30 g strouhanky

50 g slunečnicového oleje

700 g mrkve

30 g čočky beluga Menu gold

30 g hladké mouky

30 g cibule

sůl, pepř bílý, muškátový oříšek, cukr, ocet

Postup přípravy receptu:

Maso pomeleme na jemno, přidáme sůl, větší část smetany, muškátový oříšek, pepř bílý a strouhanku, vše pořádně vyšleháme. Tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při teplotě 200 °C. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo a restujeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na rozehřátém oleji. Přidáme uvařenou čočku beluga, zahustíme moukou, zjemníme zbytkem smetany a dochutíme kořením a osolíme. Podáváme s vařenými bramborami.

 

Sekaná s čočkou beluga s bramborovým salátem

1 porce sekaná 100 g, salát 200 g

Suroviny

150 g předního hovězího masa

150 g vepřové plece

40 g čočky beluga Menu gold

50 g sterilované kukuřice

30 g cibule

50 g strouhanky

40 g mléky

1 vejce

700 g uvařených brambor

200 g sterilovaných okurků

70 g cibule

30 g slunečnicového oleje

40 g cukru

30 g hořčice

salát, sůl, česnek, majoránka, pepř mletý, ocet

Postup přípravy receptu:

Maso pomeleme, přidáme sůl, pepř, vejce, majoránku, mléko, česnek, kukuřici, uvařenou čočku beluga. Vše vymícháme a vytvarujeme do válečku. Pečeme asi 50 minut. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme nakrájené okurky a cibuli. Z oleje, hořčice, octa, soli, pepře a cukru připravíme nálev a ten vmícháme do nakrájené zeleniny a brambor. Podáváme teplé nebo zastudena.

© 2020 by LA Food