Hrachová kaše s cibulkou

1 porce 200g - celkem 4 porce

Suroviny

- 300 g hrách zelený

- pepř mletý

- majoránka

- 10g česnek

- zeleninový vývar

- 10g sůl

- 70g slunečnicový olej

- 30g cibule

Postup přípravy receptu:

Hrách namočíme na 12 hodin. Před vařením hrách (propláchneme) a zalijeme dostatečným množstvím vody (vaříme). Po uvaření hrách rozmixujeme a dochutíme kořením a česnekem. Poléváme osmaženou cibulkou. (Podáváme s vejcem nebo masem)

 
 

Mexický fazolový hrnec

1 porce 200g - celkem 4 porce

Suroviny

- 50g olej slunečnicový

- 70g cibule

- 150g drcená rajčata

- 50g rajský protlak

- 300g fazole barevná

- 300g fazole bílá

- 100g kukuřice sterilizovaná

- hovězí vývar

- 30g česnek

- sůl, pepř

Postup přípravy receptu:

Na oleji si orestujeme cibuli, protlak, česnek, přidáme drcená rajčata, uvařené fazole, kukuřici, koření, krátce provaříme, dochutíme.

 

Luštěninový salát s tuňákem

1 porce 200g - celkem 4 porce

Suroviny

- 100g fazole barevná sterilizovaná

- 70g fazole bílá sterilizovaná

- 70g cizrna sterilovaná

- 50g kukuřice sterilovaná

- 20g čočka beluga

- 50g pohanka

- 40g bulgur

- 30g mrkev

- 30g řapíkatý celer

- 20g pórek

- 40g paprika kápie

- 40g cibule červená

- 150g tuňák

- 40g slunečnicový olej

- ocet, sůl, cukr, pepř mleký

Postup přípravy receptu:

Pohanku, bulgur a čočku belugu uvaříme, vychladíme. Do mísy dáme nakrájenou zeleninu, vychlazenou pohanku, bulgur , čočku belugu a sterilovanou luštěninu bez nálevu, dochutíme. Na závěr přidáme tuňáka.

 

Máslový řízek, dušená mrkev s čočkou belugou

1 porce 280g z toho 80g máslový řízek - celkem 4 porce

Suroviny

- 400g vepřová plec

- 100g smetana 33%

- 30g strouhanka

- 50g slunečnicový olej

- 700g mrkev

- 30g čočka beluga

- 30g mouka hladká

- 30g cibule

- sůl, pepř bílý, muškátový ořech, cukr, ocet

Postup přípravy receptu:

Maso pomeleme na jemno, přidáme sůl, 150g smetany, muškátový oříšek, pepř bílí, a strouhanku, vše pořádně vyšleháme a tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při teplotě 200 C. Očištěnou mrkev, nastrouháme na hrubo a dusíme na oleji s cibulí, Přidáme uvařenou čočku belugu, zahustíme moukou, zjemníme zbytkem smetany a dochutíme solí a kořením. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

 

Sekaná pečeně s luštěninou, bramborový salát

1 porce sekaná 100g, salát 200g

Suroviny

- 150g hovězí maso přední

- 150g vepřová plec

- 40g čočka beluga

- 50g kukuřice strilovaná

- 30g cibule

- 50g strouhanka

- 40g mléko

- 1ks vejce

- 700g brambory vařené

- 200g okurky sterilované

- 70g cibule

- 30g olej slunečnicový

- 40g cukr

- 30g hořčice

- salát, sůl, česnek, majoránka, pepř mletý, ocet

Postup přípravy receptu:

Maso pomeleme, přidáme sůl, pepř, vejce, majoránku, mléko, česnek, steril kukuřici, uvařenou čočku belugu, vše vymícháme a tvarujeme sekanou, kterou pečeme asi 50 minut. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Přidáme nakrájené steril. okurky a cibuli. Z oleje, hořčice, octa, soli, pepře a cukru připravíme nálev a ten vmícháme do nakrájené zeleniny a brambor. Podáváme sekanou s přírodním salátem.

© 2018 by LaFood