top of page
Fazolová polévka s batáty

4 porce

Ingredience:
 

320 g fazole barevné Menu Gold

500 g batátů

100 g brambor

320 g mrkve

200 g dýně červené hokaido

1 lžíce ghee

1 cibule

1 stroužek česneku

1 výhonek řapíkatého celeru

1-2 lžičky mořské soli

1/2 lžičky mletého pepře

1 lžička sladké papriky

1 lžička majoránky

1 lžičky citronové šťávy

fazolova polevka s bataty

Postup:

Fazole přes noc namočíme ve vodě. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Očistíme batáty, brambory, mrkev i dýni a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém ghee orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené batáty, brambory, mrkev a dýni. Zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, majoránkou a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou. Přimícháme uvařené fazole a chvíli spolu vaříme, aby se jednotlivé chutě propojily.

Podáváme teplé jako vydatnou večeři.

bottom of page