Fazolová polévka s batáty
4 porce
Ingredience:
320 g fazole barevné Menu Gold
500 g batátů
100 g brambor
320 g mrkve
200 g dýně červené hokaido
1 lžíce ghee
1 cibule
1 stroužek česneku
1 výhonek řapíkatého celeru
1-2 lžičky mořské soli
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička majoránky
1 lžičky citronové šťávy
Postup:
Fazole přes noc namočíme ve vodě. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Očistíme batáty, brambory, mrkev i dýni a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém ghee orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené batáty, brambory, mrkev a dýni. Zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, majoránkou a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou. Přimícháme uvařené fazole a chvíli spolu vaříme, aby se jednotlivé chutě propojily.
Podáváme teplé jako vydatnou večeři.