Kuřecí vývar s kuskusovými noky

4 porce

Ingredience:
 

80 g kuskusu Menu Gold

1 skelet z kuřete

2 kuřecí křídla

20 g petržele

40 g mrkve

20 g celeru

bobkový list, celý pepř, nové koření

sůl

olej

1 vejce

majoránka

strouhanka

kureci vyvar s kuskus noky

Postup:

 

Kuřecí kosti a křídla vložíme společně s polévkovým kořením a kořenovou zeleninou do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a uvaříme vývar. Po uvaření vše vyjmeme, maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky a vrátíme zpět do hrnce. Osolíme podle chuti.

Kuskus vložíme do misky, zakápneme olejem a zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody. Přiklopíme a necháme cca 10 minut odstát. Důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce, majoránku a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme noky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.

Kuskusové noky vkládáme do talířku, zalijeme polévkou a podáváme.