Mungo fazolky s cuketou
4 porce

Ingredience:
 

480 g mungo fazolí Menu Gold

1,25 l zeleninového vývaru

2 lžíce olivového oleje

2 cibule

2 lahůdková cibulky

2 malé cukety

4 stroužky česneku

2 lžičky majoránky

sůl

parmezán

mungo s cuketou

Postup:

Fazole mungo propláchneme ve studené vodě a namočíme na několik hodin. Vodu slijeme, zalijeme vývarem a vaříme cca 30 minut doměkka. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka. Po 2-3 minutách restování přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a 5 minut pod pokličkou dusíme. Poté přidáme uvařené mungo fazole (můžeme hustotu upravit přilitím vývaru). Ke konci přidáme prolisovaný česnek, majoránku a osolíme dle chuti.  Mungo s cuketou podáváme sypané hoblinkami parmezánu jako hlavní jídlo nebo večeři.