Mungo fazolky s cuketou
4 porce
Ingredience:
480 g mungo fazolí Menu Gold
1,25 l zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
2 cibule
2 lahůdková cibulky
2 malé cukety
4 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
sůl
parmezán

Postup:
Fazole mungo propláchneme ve studené vodě a namočíme na několik hodin. Vodu slijeme, zalijeme vývarem a vaříme cca 30 minut doměkka. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka. Po 2-3 minutách restování přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a 5 minut pod pokličkou dusíme. Poté přidáme uvařené mungo fazole (můžeme hustotu upravit přilitím vývaru). Ke konci přidáme prolisovaný česnek, majoránku a osolíme dle chuti. Mungo s cuketou podáváme sypané hoblinkami parmezánu jako hlavní jídlo nebo večeři.