Podzimní tabbouleh

4 porce

Ingredience:
 

230 g quinoy červené Menu Gold

230 g bulguru Menu Gold

5 lžic olivového oleje

3 lžíce řeckého jogurtu

3 okurky

400 g cherry rajčat

80 g sušených rajčat

4 salátová srdíčka

6 menších kyselých okurek

1 šalotka

jarní cibulka

šťáva z 1 citrónu

máta, hladkolistá petrželka

sůl, pepř

4 vejce

tabouleh z quinoy a bulguru

Postup:

Quinou a bulgur uvaříme zvlášť ve vroucí osolené vodě doměkka dle návodu na obalu. Ve velké míse důkladně promícháme bulgur, quinou, olivový olej, jogurt, nakrájené okurky, rajčata, salát, nadrobno nakrájenou šalotku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Zakápneme citrónovou šťávou, přidáme nadrobno nakrájené bylinky, osolíme, opepříme dle chuti a necháme 10 minut odležet v lednici, aby se všechny chutě krásně propojily. Tabbouleh podáváme s volským okem.