Polévka z červené čočky a belugy s fava fazolkami

4 porce

Ingredience:
 

100 g čočky beluga Menu Gold

100 g červené čočky celé Menu Gold

1,1 l zeleninového vývaru nebo 1l vody + zeleninový BIO bujón bez glutamátů

200 g fava fazolek nebo loupané mladé sóji

2 lžíce řepkového oleje

200 g mrkve

2 jarní cibulky

1 stroužek utřeného česneku

1 lžička sušeného tymiánu

sůl, pepř

polevka z cocek a fava

Postup:

Na pánev vlijeme 100 ml zeleninového vývaru a přivedeme k varu, přidáme fava fazolky a 2-3 minuty prohřejeme. Fazolky scedíme a necháme v sítku okapat.

Na řepkovém oleji lehce osmahneme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a mrkev nakrájenou na kostičky. Přidáme utřený česnek, čočku beluga a zalijeme vývarem (můžeme přidat i vývar, ve kterém jsme připravili fava fazolky). Polévku přivedeme k varu a přisypeme červenou čočku. Přidáme tymián a vaříme do změknutí čočky beluga. Na závěr osolíme, opepříme dle chuti a podáváme.