Polévka z červené čočky a belugy s fava fazolkami
4 porce
Ingredience:
100 g čočky beluga Menu Gold
100 g červené čočky celé Menu Gold
1,1 l zeleninového vývaru nebo 1l vody + zeleninový BIO bujón bez glutamátů
200 g fava fazolek nebo loupané mladé sóji
2 lžíce řepkového oleje
200 g mrkve
2 jarní cibulky
1 stroužek utřeného česneku
1 lžička sušeného tymiánu
sůl, pepř

Postup:
Na pánev vlijeme 100 ml zeleninového vývaru a přivedeme k varu, přidáme fava fazolky a 2-3 minuty prohřejeme. Fazolky scedíme a necháme v sítku okapat.
Na řepkovém oleji lehce osmahneme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a mrkev nakrájenou na kostičky. Přidáme utřený česnek, čočku beluga a zalijeme vývarem (můžeme přidat i vývar, ve kterém jsme připravili fava fazolky). Polévku přivedeme k varu a přisypeme červenou čočku. Přidáme tymián a vaříme do změknutí čočky beluga. Na závěr osolíme, opepříme dle chuti a podáváme.