top of page

Zeleninový vývar s francouzskou čočkou
4 porce
Ingredience:
120 g čočky zelené francouzské Menu Gold
2 stroužky česneku
Snítka tymiánu
50 ml řepkového oleje
100 g mrkve
50 g celeru
80 g pórku
800 ml zeleninového vývaru
1 vejce
Plocholistá petrželka
50 g těstovin hvězdiček
Sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Stroužky česneku rozmáčkneme a spolu se snítkou tymiánu přidáme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu, mírně osolíme a vložíme francouzskou čočku. Vaříme cca 20 minut, dokud není čočka al dente a slijeme. Na troše oleje orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme do měkka. V hrnku rozmícháme vejce a vmícháme do polévky. Nakonec přidáme čočku, nasekanou petrželku, uvařenou těstovinovou zavářku, osolíme a pepříme dle chuti.
bottom of page