Ingredience:
200 g rýže kulaté Menu Gold
320 g lososa bez kůže
2 lžíce kvalitní sójové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 lžička limetkové šťávy
1 dl rýžového octu
1 lžíce cukru krystal
sůl
boby edamame
ředkvičky
avokádo
sezam

Poke bowl s lososem
4 porce
Postup přípravy receptu:
Kulatou rýži několikrát propláchneme. K vaření použijeme rýžovar, do kterého vložíme propláchnutou rýži. Zalijeme 250 ml vody a necháme půl hodiny odstát. Poté zapneme a uvaříme. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Zakápneme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a šťávou z limetky, promícháme a aspoň 30 minut marinujeme. Rýžový ocet smícháme s cukrem a trochou soli a svaříme na 2/3. Rozvar necháme vychladit a poté jej nalijeme na horkou hotovou rýži. Zamícháme a necháme odpočinout v pokojové teplotě. Boby edamame spaříme, zprudka zchladíme v misce s ledovou vodou a oloupeme. Avokádo a ředkvičky očistíme a nakrájíme. Rýži, zeleninu a marinovaného lososa skládáme do misek. Na závěr posypeme nasucho opraženým sezamem.