kuskus s franc.cockou a kurecim prsem

Kuskus s francouzskou čočkou a kuřecím prsíčkem
4 porce

Ingredience

200 g kuskusu Menu Gold

120 g francouzské čočky Menu Gold

200 ml zeleninového vývaru

400 g kuřecích prsou

Grilovací koření

20 ml olivového oleje

400 g drcených rajčat

20 g cukru krystal

Sůl

Bazalka, oregano

Postup přípravy receptu:

Kuřecí prsa omyjeme, usušíme, ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem. Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut. Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme dvojnásobným množstvím horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme. Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem. Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami.