Cizrna s baby karotkou a sázeným vejcem

4 porce

Ingredience:

200 g cizrny Menu gold

80 g másla

1 větší cibule

1 lžíce hladké mouky

2 stroužky česneku

sůl, pepř

500 g baby karotky

provensálské koření

4 vejce

Postup přípravy receptu:

Namočenou cizrnu propláchneme a dáme vařit do měkka. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme uvařenou cizrnu, utřený česnek a podusíme. Osolíme a opepříme dle chuti. Rozpustíme polovinu másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Hotovou jíškou zahustíme cizrnu, přivedeme k varu a krátce povaříme. Na zbylém másle doměkka podusíme baby karotku, dochutíme provensálským kořením, případně i osolíme. Podáváme jako hlavní jídlo se sázeným vejcem.