top of page
pismekova frittata

Písmenková frittata
4 porce

Ingredience

200 g písmenek Menu Gold

100 g cibule

150 g šunky

150 g cukety

150 g rajčat

4 vejce

4 lžíce řepkového oleje

Sůl

Pepř

Postup přípravy receptu:

Písmenka uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a vychladíme. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, šunku a cuketu. Rajčata nakrájíme na kostičky a vše přidáme do mísy k vychlazeným písmenkům. Vložíme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Směs vlijeme na rozehřátou pánev a necháme zvolna péct. Pánev přikryjeme a po opečení ze spodní strany frittatu za pomocí talíře obrátíme. Dopečeme z druhé strany do zlatova. Podáváme teplé jako vydatnou snídani nebo lehkou večeři.

bottom of page