top of page
kachni prsa s basmati natural

Teriyaki kachní prsa s basmati natural
4 porce

Ingredience:

400g rýže basmati natural Menu Gold

4 kachní prsa

Slunečnicový olej

sůl

pepř

Omáčka:

4 stroužky česneku

20 g čerstvého zázvoru

20 g sezamu

20 ml sezamového oleje

240 ml vody

240 ml sójové omáčky

20 ml rýžového vína

30 g cukru krystal

30 g medu

20 g škrobu

Postup přípravy receptu:

Rýži basmati natural vložíme do vroucí, mírně osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Kůži na kachních prsou nařežeme na kostičky, z obou stran je osolíme a ze spodní strany i opepříme. Potřeme je olejem, necháme odležet jednu hodinu při pokojové teplotě. Troubu rozehřejeme na 190 °C. Kachní prsa opékáme na mírném ohni kůží dolů dozlatova. Obrátíme je a opečeme i z druhé strany. Vložíme je do trouby rozehřáté na 190 °C a podle velikosti je dopékáme cca 7 až 10 minut. Po dopečení je necháme 5 minut odpočinout.

Do hrnce vložíme najemno nastrouhaný česnek se zázvorem, sezam a sezamový olej. Krátce orestujeme do rozvonění a zalijeme vodou, sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Promícháme, přidáme cukr, med a na mírném ohni provaříme. Omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody.

Kachní prsa servírujeme přelité teriyaki omáčkou a s rýží basmati natural.

bottom of page