Ingredience:
 

200 g rýže kulaté Menu Gold

320 g lososa bez kůže

2 lžíce kvalitní sójové omáčky

1 lžička sezamového oleje

1 lžička limetkové šťávy

1 dl rýžového octu

1 lžíce cukru krystal

sůl

boby edamame

ředkvičky

avokádo

sezam

JV9_1961.jpg

Poke bowl s lososem

4 porce

Postup přípravy receptu:

Kulatou rýži několikrát propláchneme. K vaření použijeme rýžovar, do kterého vložíme propláchnutou rýži. Zalijeme 250 ml vody a necháme půl hodiny odstát. Poté zapneme a uvaříme. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Zakápneme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a šťávou z limetky, promícháme a aspoň 30 minut marinujeme. Rýžový ocet smícháme s cukrem a trochou soli a svaříme na 2/3. Rozvar necháme vychladit a poté jej nalijeme na horkou hotovou rýži. Zamícháme a necháme odpočinout v pokojové teplotě. Boby edamame spaříme, zprudka zchladíme v misce s ledovou vodou a oloupeme. Avokádo a ředkvičky očistíme a nakrájíme. Rýži, zeleninu a marinovaného lososa skládáme do misek.  Na závěr posypeme nasucho opraženým sezamem.