Rýžové krokety s ostružinovým přelivem

4 porce

Ingredience:

150 g rýže kulatozrnné Menu Gold

400 ml mléka

1 hruška

1 skořicový cukr

150 g krystalového cukru

3 vejce

1 vanilkový cukr

60 g hladké mouky

120 g strouhanky

olej na smažení

150 g ostružin

Postup přípravy receptu:

Rýži uvaříme v 300 ml mléka. Do teplé rýže vmícháme oloupanou a nastrouhanou hrušku, přidáme skořicový cukr, 75 g cukru, 2 vejce a necháme vychladnout.  Ze zbytku mléka, vajec a mouky připravíme těstíčko. Z vychlazené rýže tvoříme noky, které obalujeme v těstíčku a strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji do zlatova. Ostružiny rozvaříme se zbylým cukrem.

Krokety podáváme přelité ostružinovou omáčkou a ozdobené šlehačkou.