Salát z čočky beluga s křupavým chorizem
4 porce
Ingredience:
200 g čočky beluga Menu Gold
3 barevné papriky
1 stroužek česneku
200 g choriza
2 šalotky
120 g sušených rajčat
320 g fety
100 ml olivového oleje
plocholistá petržel
sůl
pepř
Postup přípravy receptu:
Zelené papriky den předem vložíme do trouby rozpálené na 250 °C a zprudka pečeme cca 10 minut. Jakmile se na slupkách paprik vytvoří puchýřky, vytáhneme je z trouby, přikryjeme a necháme 10 minut odstát. Poté nám půjdou krásně oloupat. Ještě teplé je nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájený česnek, zalijeme olivovým olejem, osolíme a necháme přes noc marinovat.
Čočku beluga vložíme do vroucí vody a vaříme cca 25 minut, aby zůstala al dente. Chorizo nakrájíme na kolečka, vyskládáme na pánev a necháme pomalu vypéct dokřupava. Ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme sušená rajčata, marinované papriky a uvařenou čočku beluga. Vše spolu jemně prohřejeme, ochutíme solí a pepřem a nasypeme nasekanou petrželku.
Fetu rozdrobíme na menší kousky a podáváme společně s čočkovým salátem a křupavým chorizem.