top of page
vyvar s francouzskou cockou

Zeleninový vývar s francouzskou čočkou
4 porce

Ingredience:

120 g čočky zelené francouzské Menu Gold

2 stroužky česneku

Snítka tymiánu

50 ml řepkového oleje

100 g mrkve

50 g celeru

80 g pórku

800 ml zeleninového vývaru

1 vejce

Plocholistá petrželka

50 g těstovin hvězdiček

Sůl, pepř

Postup přípravy receptu:

Stroužky česneku rozmáčkneme a spolu se snítkou tymiánu přidáme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu, mírně osolíme a vložíme francouzskou čočku. Vaříme cca 20 minut, dokud není čočka al dente a slijeme. Na troše oleje orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme do měkka. V hrnku rozmícháme vejce a vmícháme do polévky. Nakonec přidáme čočku, nasekanou petrželku, uvařenou těstovinovou zavářku, osolíme a pepříme dle chuti.

bottom of page