top of page
salat z belugy s chorizem

Salát z čočky beluga s křupavým chorizem
4 porce

Ingredience:

200 g čočky beluga Menu Gold

3 barevné papriky

1 stroužek česneku

200 g choriza

2 šalotky

120 g sušených rajčat

320 g fety

100 ml olivového oleje

plocholistá petržel

sůl

pepř

Postup přípravy receptu:

Zelené papriky den předem vložíme do trouby rozpálené na 250 °C a zprudka pečeme cca 10 minut. Jakmile se na slupkách paprik vytvoří puchýřky, vytáhneme je z trouby, přikryjeme a necháme 10 minut odstát. Poté nám půjdou krásně oloupat. Ještě teplé je nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájený česnek, zalijeme olivovým olejem, osolíme a necháme přes noc marinovat.

Čočku beluga vložíme do vroucí vody a vaříme cca 25 minut, aby zůstala al dente. Chorizo nakrájíme na kolečka, vyskládáme na pánev a necháme pomalu vypéct dokřupava. Ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme sušená rajčata, marinované papriky a uvařenou čočku beluga. Vše spolu jemně prohřejeme, ochutíme solí a pepřem a nasypeme nasekanou petrželku.

Fetu rozdrobíme na menší kousky a podáváme společně s čočkovým salátem a křupavým chorizem.

bottom of page