Celozrnné rizoto s čočkou a tuňákem
4 porce
Ingredience:
500 g rýže basmati natural Menu Gold
240 g čočky Menu Gold
1,5 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1,25 l zeleninového vývaru
sůl
špetka mletého kmínu a mletého pepře
3 stroužky česneku
1,5 větší cuketa
1 větší mrkev
280 g tuňáka ve vlastní šťávě
250 g mozzarelly light
Postup:
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Vsypeme rýži basmati natural, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Rýži vaříme cca 25–30 minut doměkka. V druhém hrnci uvaříme čočku podle návodu na obalu. Hotovou čočku smícháme s rýží, osolíme, opepříme, přidáme prolisované stroužky česneku a nastrouhanou cuketu s mrkví. Promícháme a společně ještě asi 3 minuty na slabém plameni povaříme. Rizoto servírujeme spolu s okapaným tuňákem a natrhanou mozzarellou.