Rizoto s čočkou a tuňákem

4 porce

Ingredience:
 

500 g rýže basmati natural Menu Gold

240 g čočky Menu Gold

1,5 lžíce olivového oleje

1 šalotka

1,25 l zeleninového vývaru

sůl

špetka mletého kmínu a mletého pepře

3 stroužky česneku

1,5 větší cuketa

1 větší mrkev

280 g tuňáka ve vlastní šťávě

250 g mozzarelly light

cockove rizoto s tunakem

Postup:

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Vsypeme rýži basmati natural, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Rýži vaříme cca 25–30 minut doměkka. V druhém hrnci uvaříme čočku podle návodu na obalu. Hotovou čočku smícháme s rýží, osolíme, opepříme, přidáme prolisované stroužky česneku a nastrouhanou cuketu s mrkví. Promícháme a společně ještě asi 3 minuty na slabém plameni povaříme. Rizoto servírujeme spolu s okapaným tuňákem a natrhanou mozzarellou.