Butter chicken s vietnamskou rýží ST25
4 porce
Ingredience:
400 g rýže ST25 Menu Gold
500 g kuřecích prsou
40 g másla
Olivový olej
1 cibule
400 g drcených rajčat
200 ml kuřecího vývaru
250 ml 33% smetany
Sůl
Cukr krystal
Koriandr
sezam
Marináda:
100 g bílého jogurtu
Šťáva z půlky citronu
2 lžičky garam masaly
1 lžička kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 stroužek česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, naložíme do marinády a necháme přes noc uležet. Rýži ST25 vložíme do vroucí osolené vody v poměru 1 díl rýže na 1,5 dílu vody a vaříme cca 12-15 minut dle návodu. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, na kterém opečeme ze všech stran marinované kuřecí maso spolu s nakrájenou cibulí. Přidáme drcená rajčata, vývar, smetanu a necháme cca 15 minut provařovat. Omáčku dochutíme solí a cukrem. Podáváme s rýží ST25 a ozdobenou čerstvým koriandrem a sezamem.