top of page
Butter chicken s vietnamskou rýží ST25
4 porce

Ingredience:
 

400 g rýže ST25 Menu Gold

500 g kuřecích prsou

40 g másla

Olivový olej

1 cibule

400 g drcených rajčat

200 ml kuřecího vývaru

250 ml 33% smetany

Sůl

Cukr krystal

Koriandr

sezam

 

 

Marináda:

100 g bílého jogurtu

Šťáva z půlky citronu

2 lžičky garam masaly

1 lžička kurkumy                                            

1 lžička římského kmínu

1 stroužek česneku

1 lžíce nastrouhaného zázvoru

butter chicken s ST25

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, naložíme do marinády a necháme přes noc uležet. Rýži ST25 vložíme do vroucí osolené vody v poměru 1 díl rýže na 1,5 dílu vody a vaříme cca 12-15 minut dle návodu. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, na kterém opečeme ze všech stran marinované kuřecí maso spolu s nakrájenou cibulí. Přidáme drcená rajčata, vývar, smetanu a necháme cca 15 minut provařovat. Omáčku dochutíme solí a cukrem. Podáváme s rýží ST25 a ozdobenou čerstvým koriandrem a sezamem.

bottom of page