top of page
Krůtí kuličky se špenátem s rýží ST25
4 porce

Ingredience:
 

400 g rýže ST25 Menu Gold

90 g čočky žluté Menu Gold

350 g mletého krůtího masa

3 stroužky česneku

1 vejce

20 g strouhanky

½ lžičky tymiánu

60 g baby špenátu

15 ml olivového oleje

80 g cibule

80 g kořenové zeleniny

40 g rajčatového protlaku

300 g drcených rajčat

100 ml krůtího nebo slepičího vývaru

90 ml smetany

Pár lístků čerstvé bazalky

Cukr

Sůl

Pepř

kruti kulicky s ST25

Rýži ST25 vložíme do vroucí osolené vody v poměru 1 díl rýže na 1,5 dílu vody a vaříme cca 12-15 minut dle návodu. Krůtí maso dobře promícháme s polovinou rozlisovaného česneku, vejcem, strouhankou, nasekaným tymián a špenátem. Osolíme, opepříme a tvarujeme menší kuličky, které skládáme na plech a potíráme olejem. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme cca 35-40 minut.

 

V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dosklovata. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a chvíli restujeme.  Přidáme rajčatový protlak, drcená rajčata, žlutou čočku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a cca 30 minut vaříme do měkka. Rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec přidáme nasekané lístky bazalky, smetanu, upečené krůtí kuličky a cca 10 minut společně provaříme.

 

Krůtí kuličky s omáčkou ze žluté čočky podáváme s uvařenou vietnamskou rýží ST 25.

bottom of page