top of page
Tonkatsu řízek s rýží ST25
4 porce

Ingredience:
 

400 g rýže ST25 Menu Gold

400 g vepřové kotlety

60 g hladké mouky

2 vejce

150 g panko strouhanky

100 ml oleje na smažení

20 ml sójové omáčky

30 ml worcestrové omáčky

15 ml rýžového octu

7 g dijonské hořčice

60 g kečupu

½ lžičky sušeného česneku

8 g třtinového cukru

250 g ledového salát

60 g ředkvičky

30 g jarní cibulky

sůl

pepř

Tonkatsu s ST25

Postup:

Rýži ST25 vložíme do vroucí osolené vody v poměru 1 díl rýže na 1,5 dílu vody a vaříme cca 12-15 minut dle návodu.

Vepřovou kotletu nakrájíme na porce, na horní části lehce nařežeme nožem, osolíme a opepříme. Kotletu obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a panko strouhance. V dostatečné vrstvě rozpáleného oleje usmažíme do zlatova.

V rendlíku smícháme sójovou a worcestrovou omáčku, rýžový ocet, dijonskou hořčici, kečup, sušený česnek a třtinový cukr. Lehce zahřejeme na sporáku, ale nevaříme. Odstavíme a necháme vychladit.

Ledový salát, ředkvičku a jarní cibulku nakrájíme a důkladně promícháme.

 

Uvařenou rýži ST25 prokypříme vidličkou a podáváme s řízkem přelitým Tonkatsu omáčkou a salátem.

bottom of page