Tonkatsu řízek s rýží ST25
4 porce
Ingredience:
400 g rýže ST25 Menu Gold
400 g vepřové kotlety
60 g hladké mouky
2 vejce
150 g panko strouhanky
100 ml oleje na smažení
20 ml sójové omáčky
30 ml worcestrové omáčky
15 ml rýžového octu
7 g dijonské hořčice
60 g kečupu
½ lžičky sušeného česneku
8 g třtinového cukru
250 g ledového salát
60 g ředkvičky
30 g jarní cibulky
sůl
pepř

Postup:
Rýži ST25 vložíme do vroucí osolené vody v poměru 1 díl rýže na 1,5 dílu vody a vaříme cca 12-15 minut dle návodu.
Vepřovou kotletu nakrájíme na porce, na horní části lehce nařežeme nožem, osolíme a opepříme. Kotletu obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a panko strouhance. V dostatečné vrstvě rozpáleného oleje usmažíme do zlatova.
V rendlíku smícháme sójovou a worcestrovou omáčku, rýžový ocet, dijonskou hořčici, kečup, sušený česnek a třtinový cukr. Lehce zahřejeme na sporáku, ale nevaříme. Odstavíme a necháme vychladit.
Ledový salát, ředkvičku a jarní cibulku nakrájíme a důkladně promícháme.
Uvařenou rýži ST25 prokypříme vidličkou a podáváme s řízkem přelitým Tonkatsu omáčkou a salátem.